HTML

wwhy not? check this

Beszóltak

The cloud

3 (2) 7.10 (3) 8.04 (5) állatkirály (16) apple (3) art (5) asus (3) autó (3) beteg (2) böngésző (3) cikk (3) comic (5) desktop (5) drum and bass (2) eee (4) elektronikus zene (2) életkép (2) énblog (16) fikázás (2) firefox (2) gondolkozó (3) google (2) gutsy gibbon (5) hack (2) happy (3) hardy heron (6) hozzáadott érték (6) humor (7) ingyen (3) install (2) it (8) játék (3) képregény (3) keresőszó (2) link (2) linux (14) magyarvalóság (3) masszív (2) megmondás (3) mp3 (2) (3) nördizmus (2) open source (10) os (3) p2p (2) pc (2) realizmus (2) rss (2) social (2) software (6) solution (3) szabadszoftver (3) szimulátor (2) szoftver (2) szopás (2) tartalom (2) teszt (4) történelem (2) ubuntu (14) valóság (3) videó (8) wallpaper (2) web (3) zajt a nepnek (3) zene (9) zeneblog (4)

Ehhez tartsd magad

Creative Commons Licenc

2008.04.25. 09:33 EdBoyWW

Ubuntu 8.04 LTS - installt követőn perceg

Ez a post már telepített rendszerről megy, és a benyomásaim még mindig vegyesek. Ami azt illeti egyre vegyesebbek. A helyzet az, hogy ezt a disztrót egyelőre nem tudom oly nyugodt szívvel ajánlani, mint ahogy azt a Gutsyval tettem.

Az alapeset ugye az, hogy az ember kiválasztja a neki tetsző nyelvet, és a disztró a CD-ről elkezd szépen felfelé csorogni. (Cheat: a telepítés elején megnézheted a telepítési segédletet vagy mit egy linkkel, ez indít egy Firefoxot, amivel böngészgethetsz - ez akkor segítség, ha síma telepítőt indítottál, és unod magad.) Aztán egyszer megáll szépen, hogy a repókból letöltse a nyelvi fájlokat... mindez nagyon modern és nagyon fasza egész addig a pontig, amíg a reménybeli linuxosnak nincs egy PPPOE kapcsolata, amely esetben akár meg is eheti a nyelvi fájljait, mert az APT repók átnézésénél szépen be is fagy az egész install kis szöszmötölés után ugorja a nyelvi csomagok telepítését. Persze az install közben nincs arra kérdés, hogy figyeljhaver, neked milyen neted is van? (Ja, hogy DSL? Akkor forget your grumpy language, bob...)

Tehát kontrolalt efegy, és a Fedorából visszamaradt töredékes tudásom alapján nekiálltam netet csiholni. Szerencsére a pppoeconf alkalmazás jól van összerakva, és kellő tájékoztatást ad, ritkán látok ilyen jó parancssoros varázslót. Egykettőre összerakja a DSL kapcsolatot, amely után altkontrol efhéttel mehetünk is vissza telepíteni. Faszányos. Kár, hogy ez nem a Hardy diadala volt, hanem magáé a Linuxé és persze az enyém. Mínuszpont. Naaaagy naaaagy mínuszpont.

A szerverek terheltsége tegnap óta elmúlt, gyönyörűen fel is csúsztak a nyelvi fájlok, ahogy kell, ez még mindig zseniális. Az újraindítást követő igazság pillanata tartogatott egy pluszpontot, ez a grub menü teljes kihagyása volt, amelybe alapesetben Esc-kel léphetsz be, ha akarsz. Onnantól minden szép, jó és automatikus, mint eddig, csak mintha az egész lassabb lenne. Vajon miért?

És végül: úgy döntöttem, adok egy esélyt az Evolutionnek. eddig tetszik, 1280*1024-ben már nem olyan ultraocsmány, mint mikor először 1024-ben próbáltam. Fasza, minden benne van, és teljesen jó a setup varázslója. Eddig két hibát találtam: 1. nincs képek megtekintése az üzenetben opció, mint más levelezőkben, ha nem tölti be, akkor nem tölti be és kész. 2. Az alapértelmezett kódolás UTF8, ami nem is baj, de így egy csomó mail hibásan jelenik meg. A maileknél van olyan, hogy default character coding? Ha igen, ez nem tudja? De ezek apróságok, tetszik ez a levelező.

2 komment

Címkék: ubuntu install 8.04 hardy heron


A bejegyzés trackback címe:

https://edboyww.blog.hu/api/trackback/id/tr95441314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bagoj.ur 2008.04.28. 00:08:00

Nyugi, nem fagy le, csak rohadt hosszúak a timeoutok. Vársz egy fél órát, ha addig nem rágtad le a körmöd és nem tépted ki a hajad, akkor nyelvi fájljaid ugyan nem lesznek de befejezi a telepítést. Deal? :)

EdBoyWW · http://twitter.com/edboyww 2008.04.28. 07:30:03

Igen, utóbb más bejegyzésekből is rájöttem erre, de jó, hogy szólsz, javítom.
süti beállítások módosítása