HTML

wwhy not? check this

Beszóltak

The cloud

3 (2) 7.10 (3) 8.04 (5) állatkirály (16) apple (3) art (5) asus (3) autó (3) beteg (2) böngésző (3) cikk (3) comic (5) desktop (5) drum and bass (2) eee (4) elektronikus zene (2) életkép (2) énblog (16) fikázás (2) firefox (2) gondolkozó (3) google (2) gutsy gibbon (5) hack (2) happy (3) hardy heron (6) hozzáadott érték (6) humor (7) ingyen (3) install (2) it (8) játék (3) képregény (3) keresőszó (2) link (2) linux (14) magyarvalóság (3) masszív (2) megmondás (3) mp3 (2) (3) nördizmus (2) open source (10) os (3) p2p (2) pc (2) realizmus (2) rss (2) social (2) software (6) solution (3) szabadszoftver (3) szimulátor (2) szoftver (2) szopás (2) tartalom (2) teszt (4) történelem (2) ubuntu (14) valóság (3) videó (8) wallpaper (2) web (3) zajt a nepnek (3) zene (9) zeneblog (4)

Ehhez tartsd magad

Creative Commons Licenc

2007.09.28. 22:45 EdBoyWW

Dave Seaman és a debreceni éjszaka

A hozzáadott érték: beágyazott elektromos zene lentebb

Azzal mindenki tisztában van, hogy az ember zenei ízlése idővel változik. Akinek nem, azzal vagy valami gixer van, vagy belesüllyedt a mulatós zene posványos mocsarába, ahonnan nincs visszatérés, vagy pedig eljutott a legkifinomultabb klasszikus vagy jazz alkotásokig, ahonan nem is kell.

(Aki nem szereti az elektronikus zenét, az ne olvasson tovább!)

2002-t írunk, én éppen cseszettül undergroundnak hiszem az ízlésemet 8-10 perces funk house feldolgozásokat és Prodigyt hallgatván. A zenei evolúciós seggberúgás akkor jött, mikor egy jól sikerült videoklipp hatására letöltöttem a 22-es Global Underground albumot, Dave Seamantől a Melbourne-t. Adott rendesen a fejlődésnek, csak mostanában érzem úgy, hogy sikerült teljesen utólérnem az albumot mentálisan. Egy zeneileg visszamaradott embernek - mint én - kb. a péklapáttal tarkónverés erejével hatottak az olyan számok, mint például az évekkel később a Need For Speed undergroundban is szereplő Glitterball az FC Kahuna-tól,

FC Kahuna - Glitterball
This text will be replaced by the flash music player.

vagy a Legacy az Infusion-től, bár ennek csak a Junkie XL-féle átértelmezését tudom idebiggyeszteni. De nem baj, mert az is jó.

Infusion - Legacy (Junkie XL remix)
This text will be replaced by the flash music player.

Ráadásnak pedig a szett legjobb száma IMHO, amely nemmásmint

Lostep feat. Lior Attar - The Roots
This text will be replaced by the flash music player.

Méltó csúcspontja ez a szám a szettnek, Luke Chable szokásához híven itt is megmutatta mit tud: az ötletes dobalap és a kezdetben lágyan duruzsuló, majd agresszívvá fajuló bassline mellett egy atmoszferikus férfivokál és pár érdekes hangeffekt adja meg a zene sivatagi karavánfilmeket idéző, keleties de ugyanakkor modern hangulatát. Aztán miután egy kb. másfél perces kiállással kettévágta az egészet, kezdi előről, ezúttal olyan okosan építkezve, hogy a lendület a nyolcadik perc környékére sem fullad ki, a levezető hatvannegyedek pedig egyszerűen zseniálisak. Megunhatatlan, egyszerűen imádom. Break számról beszélünk egyébbként, Seaman mesterien keveri rá a 4/4-es progresszív house-ra.

Ide eredetileg egy sor fikázás jött volna arról, mennyire sekélyes a debreceni lét, és hogy mekkora felsőbbrendőségi érzést okozott önkéntelenül is a fülemben lüktető GU, tudván, hogy a többi idióta pöcs a fos szórakozóhelyeken próbálja jól érezni magát a mondott helyekhez illően szar zenére persze. I was unique.

I was alone.

De ezt majd máskor.

1 komment

Címkék: zene éjszaka debrecen béke dave seaman magyarvalóság global undergorund hozzáadott érték


A bejegyzés trackback címe:

https://edboyww.blog.hu/api/trackback/id/tr91174067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pat bateman 2016.09.26. 18:27:45

óriási ez a bejegyzés. éppen Davo bácsi ominózus mixét hallgatom, valami eszement jó az első cd is: szépen építkezve jutunk el az Orbital Illumate-ig, aztán pedig Slacker (RIP) Looky thingje teszi fel a koronát az első lemezre... ;-)
süti beállítások módosítása