HTML

wwhy not? check this

Beszóltak

The cloud

3 (2) 7.10 (3) 8.04 (5) állatkirály (16) apple (3) art (5) asus (3) autó (3) beteg (2) böngésző (3) cikk (3) comic (5) desktop (5) drum and bass (2) eee (4) elektronikus zene (2) életkép (2) énblog (16) fikázás (2) firefox (2) gondolkozó (3) google (2) gutsy gibbon (5) hack (2) happy (3) hardy heron (6) hozzáadott érték (6) humor (7) ingyen (3) install (2) it (8) játék (3) képregény (3) keresőszó (2) link (2) linux (14) magyarvalóság (3) masszív (2) megmondás (3) mp3 (2) (3) nördizmus (2) open source (10) os (3) p2p (2) pc (2) realizmus (2) rss (2) social (2) software (6) solution (3) szabadszoftver (3) szimulátor (2) szoftver (2) szopás (2) tartalom (2) teszt (4) történelem (2) ubuntu (14) valóság (3) videó (8) wallpaper (2) web (3) zajt a nepnek (3) zene (9) zeneblog (4)

Ehhez tartsd magad

Creative Commons Licenc

2007.09.28. 15:52 EdBoyWW

Darálás a Readerben

Először csak néha felmész az Indexre vagy az [origo]ra. Aztán bekerül a képbe néhány tematikus híroldal, például a hwsw vagy  Prohardver, és mire észbe kapsz, már blogok tömkelegét olvasod nap mint nap, és a netezésre fordított idő szépen lassan növekszik.
Minthogy szépen lassan tekknyúz addiktt lettél, rengeteget olvasol az RSS-ről. Próbálgatod, ízlelgeted a koncepciót (Thunderbird, különféle RSS readerek), de nem jön be, maradsz a bookmarkolós megoldásnál. Aztán megtalálod a Netvibes-t, eltöltesz egy napot a belakásával, és totál belezúgsz (öcsém pakolgatom a fídeket mekkora állat).

Telnek múlnak a bizonyosak, te pedig csak gyűjtöd szorgalmasan a híreket, összeolvasod a web2.0 tücsköt az onlinemarketing bogárral, és a kulthangyákról vagy az autós poloskákról még nem is beszéltünk. Agyig vagy feedekkel, azt sem tudod hol áll a fejed (természetesen a postokat/híreket átkattintással olvasod, nehogy egyetlen cseppnyi információ is kárba vesszen.) Menthetetlen nyúzdzsánkivá váltál, aki az ideje jó részét hírfogyasztással tölti. Keresed a szolúciót, aztán hirtelen pár napra lerohad a Netvivbes.

Itt jön a képbe a Google Reader, mint magától értetődő lehetőség, és a piac gondos (kb. 3 perces) átböngészését követően szerencsét próbálsz. Az első benyomások visszataszítóak: (elsőre) igénytelen(nek tetsző) kék felület, a startoldal és a feedolvasó funkció két részre szakítása, nem létező POP3 e-mail checker gadget, stb. Aztán kezded átlátni a működés finomságát, megszokni a felületet, és egyre többször azon kapod magad, hogy a feedet az előugró buborékban olvasod átkattintás nélkül. A feedlist expanded view-jával zabálod a híreket, csak néha néha kattintasz át, s kezdesz rádöbbenni, hogy a másodlagosnak számító feedeknél a kommentek hozzáadott értéke a nullához konvergál.

Innentől pedig már csak egy lépés a Reader azon funkciójának aktiválása, amely olvasottként jelöli meg a híregységet expanded view-ban átgördítés után. És elérkezett a boldog darálás kánaánja.

Itt tartunk most.

Szólj hozzá!

Címkék: rss web spanyolviasz darálás newsjunkie


A bejegyzés trackback címe:

https://edboyww.blog.hu/api/trackback/id/tr86179868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása