HTML

wwhy not? check this

Beszóltak

The cloud

3 (2) 7.10 (3) 8.04 (5) állatkirály (16) apple (3) art (5) asus (3) autó (3) beteg (2) böngésző (3) cikk (3) comic (5) desktop (5) drum and bass (2) eee (4) elektronikus zene (2) életkép (2) énblog (16) fikázás (2) firefox (2) gondolkozó (3) google (2) gutsy gibbon (5) hack (2) happy (3) hardy heron (6) hozzáadott érték (6) humor (7) ingyen (3) install (2) it (8) játék (3) képregény (3) keresőszó (2) link (2) linux (14) magyarvalóság (3) masszív (2) megmondás (3) mp3 (2) (3) nördizmus (2) open source (10) os (3) p2p (2) pc (2) realizmus (2) rss (2) social (2) software (6) solution (3) szabadszoftver (3) szimulátor (2) szoftver (2) szopás (2) tartalom (2) teszt (4) történelem (2) ubuntu (14) valóság (3) videó (8) wallpaper (2) web (3) zajt a nepnek (3) zene (9) zeneblog (4)

Ehhez tartsd magad

Creative Commons Licenc

2008.06.07. 23:57 EdBoyWW

Fasza nap: eb nyitó, EEE PC kipróbálás

Akkor most először az a zene jön, amely tulajdonképpen elkezdte a napomat, ilyen farkasokkal. Íme a Choronzon a Tangerine Dreamstől; vájtfülűek érezhetnek némi flesbekket a 80 as évekből:



Olykor az embernek szombaton is be kell menni dolgozni, hajtani a gépet, húzni az igát, tolni a projektet, stb., amely tevékenységek (ráadásul meglehetős droid jelleggel) ki is töltötték a napomat egészen du. 5-ig. Kissé monoton, de kellemes volt a munka így a kedves ügyfelek zaklatásai nélkül, sokkal jobban lehet haladni, haladni őértük. "Interrupted day is not a productive day!" (Diszklémer: Verdanában a zárójel ipszilon zárójel bezárva karaktersorozat olyan, mint egy női csípő. Próbáld ki: (y)

Miért is volt hát ilyen veri fasza?


Érdekes módon a pont akkor lezúduló zápor, mikor kiléptem az irodából, sem tudta kedvem szegni, kellemesen összemosolyogtam a külföldi csajokkal a benzinkút műanyag szárnyai alatt. A debreceni Malompark emeletére pár perccel később értem fel, ahol - miután a mozgólépcsőre söpörtem a hajamból csöpögő vizet - az edigi félév legeltaláltabb marketingfogása várt. Lélekben leborultam az ötletgazda szellemi nagysága előtt, ahogy végigtekintettem a MM elé pakolt székek sokaságán, és az órási kivetítőkön; a sör, a foci és a technológia zseniális mesterhármasa tárult a szemem elé. Lefordítom: ki volt rakva egy csomó szék, arra le lehetett ülni focit nézni és 190ért korsó arany Ászok-ot inni, valamint az ember folyamatosan kapta a Media markt és a T-Home TV technológiai nagyságát (tekintve, hogy negyed óránként bemondták a hangosbemondóba). Egy lelketlen elektronikai konzumer templom elé sikerült igazi foci-klub hangulatot varázsolniuk. És INGYEN VAN A CSOCSÓ! (Ideírom, azért, hogy elolvasd mégegyszer: INGYEN VAN A CSOCSÓ!)

Mialatt a pajtásaimmal élveztük ezen páratlan hozzáadott értéket, és élvezettel szívtuk magunkba az általa közvetített marketingüzenetet, másnaposságtól és egész napos zsibbadtságtól sújtott elmémbe utat talált egy kósza valószínűség: ennyi idővel a megjelenése után egy Media Markt méretű elektronikus consumer hodályban tutira kell lennie egy ASUS EEE PC-nek. Noszahát, a gondolat tett nélkül tovaszálló lepkefing csupán, Ádám papa nem teketóriázott hát, hanem beszambázott a MM-ba, és a hosszú ideje ugyanott lévő laptopok felé vette az irányt.

A keresés sikerét a polc egyik végénél lévő kis csoportosulás jelezte előre, tekintve hogy jelenleg a Macintoshokon kívül nem nagyon van olyan noteszgép, ami idáig (Debrecen, 2008) is eljut, és kisebbfajta tömeg kíváncsiságát váltja ki.

Odamentem, és...

center

Összefoglalom csak, jó? Az egyszerűség kedvéért. A gép zseníális. Sokkal szebb, mint a képeken! Annak ellenére mondom ezt, hogy nem fogom megvenni, csak a 901-eset, az 1024-es képernyő (munkához kell annyi), a multitouch (ROXX) és az Atom proci (fogyasztás) miatt. Ha valakinek elég ez a kis képernyő, amin egyébbként tökéletesen olvasható volt minden, akkor ez az ő választása. Persze: az XP-s verziók voltak kinn, a Xandrost nem volt alkalmam kipróbálni, köcsög ez az ország. A billentyűzet kis rászokással faszául használható, és a rászokásra itt nem a billentyűk mérete, hanem azok elhelyezése miatt van szükség. Osztom viszont azt a véleményt, miszerint nem ez lesz a lapátkezű rakodómunkások és a másegyébb kérges tenyerű martalócok hatékony munkaeszköze. A touchpad teljesen jó volt, könnyen navigálható, jó az érzékenysége, abszolút nem éreztem, hogy kicsi lenne. Viszont nem tudtam életrekelteni az oldalán a vertikális gördítősávot, és ilyen kis képernyő mellett nagyon nagy pofátlanság volt az Asus mérnökei részéről, hogy nem raktak rá egy horizontálisat. Nem az én problémám szerencsére.

Ha nem lenne a 900-as, megvenném. A nap legjobb 5 perce volt.

Szolgálati közlemény: Szerkesztőségünk végre rájött, hogyan lehet képet körbefolyatott szöveg nélkül betenni a blogba, így e lehetőséggel a jövőben gyakrabban fogunk élni. Köszönjük szíves megértésüket.

4 komment

Címkék: énblog zene sör foci asus másnap media markt eee


A bejegyzés trackback címe:

https://edboyww.blog.hu/api/trackback/id/tr57509008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nfol · http://nfol.extra.hu 2008.06.09. 21:37:08

Haladnánk már kifelé ebből a nyamvadék vizsgaidőszakból, mennék tapogatni én is.

EdBoyWW · http://twitter.com/edboyww 2008.06.10. 12:24:28

Folytatás, barátnővel: másodjára már nem olyan nagy az élmény, a barátnőm pedig kifejtette, hogy a gyöngyházszín verzió neki nem jön be. De a birtoklási vágy még mindig megvan :)

evenorbi · http://linuxman.freeblog.hu 2008.06.14. 14:42:56

Egy kis tapasztalat, Ubuntu-val:
ubuntu.hu/forum/hardverek/asus-eee-900-pc

(talán lesz majd Ubuntu EEE változat is, bár persze bármilyen disztrót fel lehet rá rakni)

EdBoyWW · http://twitter.com/edboyww 2008.06.14. 15:23:12

Kösz a linket! Sajnos arról nincs szó, hogy miután felrakta az Ubuntut, működött-e a multitouch-os navigáció. De az jó hír, hogy a 900-ast már lehet kapni!
süti beállítások módosítása